Sattumatutkijan ylöspanemia Liberaali yhteiskunta on ihmisen yhteiskunta!

Brexit toteutukoon mahdollisimman pian

Ison-Britannian neuvoa-antavassa kansanäänestyksessä äänestäjät päättivät haluta maansa eroavan Euroopan Unionista. Tämä on toki iso pettymys kaikille EU:n ystäville, joihin minäkin lukeudun, mutta nyt on vain nopeasti hoidettava asia mahdollisimman pienin vaurioin valmiiksi. Britannian ei tule antaa yhtään pitkittää prosessia, koska keskeneräinen hanke vain jarruttaa molempien osapuolten, EU:n ja Ison-Britannian selviytymistä kriisistä.

Äänestyksen voittanut osapuoli ja sen hännystelijät, Euroopan populistiset puolueet - Suomessa perussuomalaiset - ovat innoissaan tapahtuneesta nähden sen demokratian voittona. Perussuomalaiset toki virallisesti edustaa maltillista linjaa, mutta ei tarvitse kuin lukea erinäisiä persujen blogikirjoituksia, niin näkee puolueen todellisen kannan asiaan. Oliko kyseessä demokratian voitto? Ei ollut, sillä demokratiassa äänestäjien valitsemat edustajat hoitavat poliittisella vastuulla kansakunnan asioitten hoidon. Mikään akuutti tilanne ei edellyttänyt kansanäänestystä jäsenyydestä, vaan parlamentti olisi voinut käsitellä asian niinkuin sen tehtäviin kuuluu. 

Ison-Britannian tähän kaaokseen ajanut pääministeri David Cameron ilmoitti erostaan aamulla. Edessä lienee uudet vaalit, joiden jälkeisellä pääministerillä ja hallituksella ei tule olemaan ihan helppo tehtävä yhdistää maa. Voinee jopa käydä niin, että aikaa myöten hallittava valtiokin on aiempaa pienempi. Itsenäisyyttä ajaneet tahot saavat huomata hajottaneensa kuningaskunnan. Skotlanti itsenäistyy liittyen EU:iin ja Pohjois-Irlanti yhdistyy unionin jäsenvaltioon Irlantiin, johon se luontevasti kuuluukin. Tätä odotellessa voi vaikka hyräillä hymniä        "God Save the Queen".

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onhan se kiehtova ajatus, että Skotlanti äänestäisi itsenäisyydestään vaikkapa 51-49 % ja seurauksena olisi piikkilanka-aita Hadrianiuksen muurien yllä. Kaipaakohan Eurooppa sen kaltaista nationalismia ja itsenäisyyttä?

Toimituksen poiminnat