Twiittaat niin tai näin, aina twiittaat väärin päin

Pääministeri Alexander Stubbin twitter-tili lienee seuratumpi kuin useimpien ellei kaikkien suomalaisten medioiden nettisivut. Niinpä ei olekaan ihme, että se herättää myös voimakkaita tunteita erityisesti niiden keskuudessa, joiden on vaikea sulattaa sitä, että Suomen pääministerinä on näin poikkeuksellinen hahmo.

Pitkin viikkoa on kummasteltu Stubbin twiittailua viime viikonloppuna, kun Ukrainassa ammuttiin alas siviililentokone ja Israelissa Gazan kriisi paheni. Joidenkin mielestä Stubbin olisi pitänyt keskittyä näihin aiheisiin sen sijaan, että hän kertoi innostuneesti osallistumisestaan teräsmieskisaan. Tämän päiväinen Iltasanomat on nostanut asian peräti pääkirjoitukseensa. "Stubbilla outo tärkeysjärjestys" -otsikoidussa kirjoituksessa lehti paheksuu Stubbin toimintaa siteeraten Tukholman yliopiston mediatutkijaa, professori Anu Koivusta: "Nyt Stubb luottaa siihen, että hän voi tehdä mitä huvittaa tarvitsematta selittää menettelyään." Mitä Stubbin nyt tarvitsisi erityisesti selittää? Sitäkö, että hän innostuneena twiittaili harrastuksestaan, josta hän nautti lomallaan? 

Twitter on vaativa viestinvälittäjä. Muutamalla sanalla olisi kiteytettävä mahdollisesti hyvinkin monimutkainen asia. Minusta on pikemminkin fiksua, että Stubb pidättäytyi – pääministerin roolinsa muistaen – osallistumasta twitterissä tuona murheellisena viikonloppuna alkaneeseen ja edelleen jatkuvaan spekulointiin. Toki hän twiittasi Ukrainan tapahtumista: "Here is my official statement on the airline crash,,," Twiitissä oli linkki valtioneuvoston sivulle, jolta oli luettavissa Suomen pääministerin virallinen kannanotto lentokoneen alasampumiseen. Enempään ei ollut syytä saati tarvetta. Iltasanomien mielestä ilmeisesti olisi ollut?!

Stubb hallitsee Twitterin. Tämä olisi mediatutkijoiden ja paheksujien tajuttava. Stubb itse kiteyttää asian twitter-motossaan: "What you tweet is what you get."

 

 

 

jukkahelttula

Hallintotieteiden tohtori. Väitöskirja: "Sattuma yhteiskuntaa muokkaavana voimana. Tutkimus sattumien synnystä, olemuksesta ja vaikutuksesta", Tampereen yliopisto 2015.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu