Sattumatutkijan ylöspanemia Liberaali yhteiskunta on ihmisen yhteiskunta!

Kokoomusjohto kuunteli sittenkin

Hallitus päätti eilen luopua ajamasta kuntien pakkoliitoslakia. Lakia ajoi suorastaan päkäpäisesti kuntaministeri Henna Virkkunen pääministeri Jyrki Kataisen tuella. Kokoomuksen kentällä, erityisesti niissä kehyskaupungeissa, joita pakolla tapahtuva liittäminen alueensa keskuskaupunkiin koski, koettiin em. parivaljakon toiminta hämmentävänä. Avoimeen konfliktiin ei haluttu mennä, mutta selkeästi kuitenkin kerrottiin, että liittäminen keskuskaupunkiin tapahtuisi vain pakolla, ja että pakko on vastoin kokoomuksen vapausaatetta. Kun riittävän moni tätä eri yhteyksissä Virkkuselle ja Kataiselle tolkutti, niin osoittivat nämä lopultakin omistavansa kokoomuslaiset korvat, ne kuuntelevat.

Arvostan Jyrki Kataisen työtä kokoomuksen puheenjohtajana ja luonnottoman hallituksen pääministerinä. Kuntarakennehankkeesta en kuitenkaan voi parhaalla tahdollanikaan antaa arvosanaksi kuin välttävän. Sote-ratkaisu nostaa kokonaisarvion  sentään tyydyttäväksi.  Ratkaisun  toteuttaminen vie kunnilta puolet näiden tehtävistä. Loput voidaan hoitaa pitkälti nykyisellä kuntarakenteella, vapaaehtoisilla kuntaliitoksilla ja syventyvällä työssäkäyntialueiden sisäisellä kuntarajat ylittävällä yhteistyöllä. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Keskustassa moisia harharetkiä ei olis edes tehty. Kuntien pitäsi lähettää kuntaministerille ja kokoomukselle lasku kolmen vuoden turhasta selvittelytyöstä.

Toimituksen poiminnat