Sattumatutkijan ylöspanemia Liberaali yhteiskunta on ihmisen yhteiskunta!

Helsingin Sanomat antoi väärän todistuksen Viron verotusjärjestelmästä

Helsingin Sanomien sarjan "Voi hyvin, Eurooppa" viimeisessä osassa lauantaina 15.2 vertailtiin Viron sosiaaliturvaa suomalaiseen antaen ymmärtää, että Viro kohtelee kansalaisiaan nuivasti. Jutussa mm. luotiin kuvaa valtiosta, joka verottaa pienituloisia kansalaisiaan yhtä ankarasti kuin varakkaimpiakin. Kyse oli tietysti Virossa käytössä olevasta tasaverosta, joka on 21 % ja siitä yleisestä luulosta, että ko. verotustapa tarkoittaisi, että veroa perittäisiin jokaisesta ansaitusta eurosta. Näin ei ole. Tasavero peritään vasta määritellyn verottoman osan ylittävästä ansiosta. Näin ollen Virossakin enemmän tienaava myös maksaa veroa enemmän kuin vähemmän tienaava.

Saatuaan vapautensa takaisin Viro valitsi talouspolitiikassaan linjan, että talous pidetään tasapainossa, velkaantumista vältetään ja sosiaaliturvaa rakennetaan välttäen pohjoismaissa tehdyt ylivelkaantumiseen johtavat virheet. Artikkelissa - vaikka perusasenne olikin Viron järjestelmää arvosteleva - siteerattiin sentään suoraan ja avoimesti virolaista professoria Rainer Kattelia: "Eivät virolaiset halua pohjoismaista hyvinvointivaltiota. Se olisi liian sosialistista." Niinpä. Olisi toivottavaa, että kyseinen sanoma sisäistettäisiin täällä "pelastaessamme" hyvinvointivaltiotamme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Pekka Heliste

Silloinhan kysmys ei ole tasaverosta .Viron verotus onkin todellisuudessa progressiivinen

Mutta silti se on kova pienitiloiselle

Jutussa mainittu henkilö sai 500 euroa kuussa . Vero % tästä summasta on n 15 % eli n 900 euroa

Suomalainen maksaa tuosta summasta veroa n 1 % eli 44 euroa

Ero Suomen hyväksi on huima

Pekka Heliste

"Eivät virolaiset halua pohjoismaista hyvinvointivaltiota. Se olisi liian sosialistista." Niinpä. Olisi toivottavaa, että kyseinen sanoma sisäistettäisiin täällä "pelastaessamme" hyvinvointivaltiotamme."

Niinpä virolaiset ovat valinneet maastamuuton ja siirtyvät ympäri Eurooppaa .Lama on jonkin verran hillinnyt maastamuuttoa, mutta väki vähenee edelleen

Käyttäjän JormaPallasvirta kuva
Jorma Pallasvirta

NL ryösti Viroa 50 vuotta. Kuluu vähntäänkin sama aika jotta Viro palautuisi Länsi-Euroopan keskumääräiselle hyvinvointitasolle.

Maastamuutto ei johdu mistään poliittisista tai taloudellisista valinnoista vaan NL:n aiheuttamasta talouskatastroofista. Sitäpaitsi virolaiset eivät koe olevansa maastamuuttajia - tahtovat vain rakentaa mahdollisuuksiensa mukaan parempaa tulevaisuutta itselleen ja perheilleen.

Ihan vertailun vuoksi 60-luvulla Suomesta muutti Ruotsiin noin puolimiljoonaa ihmistä, joista suurin osa elää siellä vieläkin osaamatta riittävästi ruotsinkieltä.

Pekka Heliste

Suomen maastamuutto ei ole kuitenkaan johtamasssa sukupuuttoon kuten Virossa käy.

Viron ongelma on nimenomaan työikäisen/hedelmällisen väestön väheneminen

Käyttäjän JormaPallasvirta kuva
Jorma Pallasvirta

Syntyvyyden lasku on tämän päivän Viron keskeinen ongelma Venäjän agressiivisuuden lisäksi.

Nähtäväksi jää millainen Viron väestörakenne on parin vuosikymmenen kuluttua. Suomessa huolestuttiin samasta ongelmasta 60-luvulla. Erona, että etnisiä virolaisia on vain miljoonan verran. Elintason nousut lisäävät syntyneisyyttä ja Viron hallitus on tunnistanut ongelman. 10 vuoden kuluttua ehkä näemme lopullisen kehityssuunnan.

Pekka Iiskonmaki

Vieläkö joku luottaa Hesarin uutisiin?

Pekka Heliste

Heh, Iiskonmäki on vielä epäluotettavampi, hän on mainostanut Viroa tasaveromaana, mutta nyt tunnustaa olleensa väärässä

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Virolaiset lääkärit muuttavat heti valmistuttuaan Suomeen ja Pien-Britanniaan, koska palkat ovat niin pienet.
NL ei onnistunut venäläistämään Viroa, he taitavat tehdä sen ihan itse.

Käyttäjän JormaPallasvirta kuva
Jorma Pallasvirta

Kova on pyrkimys Edgar Savisaarella - Tallinan kaupunginjohtajalla. Ilman Kremlin rahoitusta ja venäläisväestön tukea ei pysyisi vallassa.

Ehkä Suomenkin olisi pitänyt jättää sotimiset väliin ja hyväksyä NL:n ylivertaisuus työläisten edunvalvojana ja joku entinen stalinisti olisi Helsingin pormestarina.

Olisimme nyt EU:n lisäksi NATO:n jäsenmaa ja koulutettujen ihmisten pyrkimykset kohentamaan elintasoaan kohdistuisivat Ruotsiin ja Länsi_Eurooppaan. Historiallisesti tarkastellen on kyse suuresta muutoksesta kaikissa NL:n valloittamissa maissa.

Kaikki sympatia ryöstetyille NL:n määräysvallalle eläneille omaa yhteiskuntaansa rakentaville valtioille.

Pekka Heliste

Hesari antoi väärän tiedon työttömyyspäivärahastakin

1200 euron tuloilla päiväraha on vain 75%

Ja keskituloilla vain 54 % palkasta

Hyvätuloisella 10000 euron tuloilla enää n 31 %

Ja kun verotus päivärahasta on huomattavsti korkeampi niin korvaus pienilläkin tuloilla on vain 60 % luokkaa käteenjäävästä

Toimituksen poiminnat