Vihaajat vihaa, meitsi vaan takas vilkuttaa nä-nä-nä-nä

Cheek piti tänään tiedotustilaisuuden, jossa kertoi aikeestaan pitää ensi kesänä keikka Olympiastadionilla. Tilaisuudessa oli paikalla iso joukko median edustajia. Yksi oli kuitenkin poissa – Rumbaan kirjoittava freelancetoimittaja Oskari Onninen oli ei-toivottu-henkilö. Artisti ei halunnut Onnista paikalle. Rumbahan riemastui asiasta ja veikkasi syyksi Onnisen taannoista arvostelua Cheekin "Kuka muu muka" -levystä. Syy lienee oikea – ja Cheekin reaktio ymmärrettävä – sillä kyseessä ei ole mikään normilevyarvio. Arvostelen tässä kyseisen "arvostelun".

 

Onninen on selaillut sivistyssanakirjaa ja löytänyt sieltä hienon sanan "infantiili". Sitähän on sitten mukava käyttää. Osoittaakseen ylemmyyttään ja näkemystään Cheekistä  ja tämän faneista hän tulkkaa sanan näille todistaen näin oman infantiilisuutensa. Hän esittää myös väitteen, että feministeistä välittämättömyys olisi osoitus siitä, että yhteiskunnallinen oikeudenmukaisuus ei kiinnostaisi. Väitteensä tueksi hän ottaa "Jossu"-kappaleen tukeutuen näin joidenkin tiukkapipojen näkemykseen kyseisen kappaleen seksismistä. On paha kun pipo kiristää. Se selkeästi estää kirkkaan ajatuksenjuoksun…

 

Kaivaapa Onninen esiin myös Cheekin väitetyn kokoomuslaisuuden esittäen, että sen vuoksi artisti osaa myydä ihmisille tuotteen, jota he eivät tarvitsisi, ja joka ei aja heidän etuaan. Siis mitä? Tai no…heti perään kirjoittaja haikailee vasemmistolta kykyä moiseen suoritukseen vahvistaen näin lukijassa jo virinneen epäilyn, että kirjoituksessa on kyse enemmän poliittisesta manifestista kuin vakavasti otettavaksi tarkoitetusta levyarvostelusta. Onninen muuten antaa  väärän todistuksen, sillä vasemmisto nimenomaan on maailmassa kunnostautunut myymällä ihmisille tuotteen, jota he eivät tarvitse, ja joka ei todellakaan aja heidän etuaan; sosialismin.

 

 

 

 

jukkahelttula

Hallintotieteiden tohtori. Väitöskirja: "Sattuma yhteiskuntaa muokkaavana voimana. Tutkimus sattumien synnystä, olemuksesta ja vaikutuksesta", Tampereen yliopisto 2015.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu